Obre menu

Tel. 620 756 015

info@aulapsigma.cat

Inici / Serveis de psicologia / Assetjament escolar (bullying)

Assetjament escolar (bullying)

Quan parlem d’assetjament escolar és de cabdal importància treballar la prevenció. A Aula Psigma realitzem tallers i xerrades de sensibilització a qui ho sol·liciti per tal de dotar d’eines i estratègies a nens, educadors, famílies… que els permetin identificar i/o tallar situacions perilloses abans que arribin al límit.

El bullying o assetjament escolar és el tipus de maltractament físic i/o psicològic deliberat i continuat que rep un nen/a o adolescent per part d’altres. És un tipus de violència que pot donar-se en diferents formes: amenaces, agressions, intimidació, coaccions, manipulacions, fustigació, bloqueig social…

El nen/a o adolescent que pateix aquest fenomen pot presentar simptomatologia ansiosa i/o depressiva. És important que tant els pares com l’escola siguin conscients del que passa per poder abordar la problemàtica. Però també és molt important poder actuar de forma preventiva.

A Psigma, treballem amb molta delicadesa aquest tipus de problemes. Cal realitzar accions coordinades amb la família i l’escola per tal de tallar de manera ràpida aquestes situacions pel risc que comporten. A més, realitzem tallers i xerrades de sensibilització a les escoles i associacions per tal de prevenir i dotar d’eines i recursos als nens, educadors, famílies... que els permetin detectar situacions perilloses abans que arribin al límit.